Slik skaper vi trygg handel. Les om våre smitteverntiltak
Slik skaper vi trygg handel. Les om våre smitteverntiltak
Les mer
Life god helse

God helse med Siv fra Life

Mange er i dag opptatt av å rense kroppen og legge et bedre grunnlag for en god helse. Vi har tatt en prat med Siv som er daglig leder av Life på Torgterrassen om helse og søvn.

Hos Siv og resten av gjengen på Life kommer alt fra studenter til turister fra hele verden for å søke råd om helse og søvn. Det klart beste rådet er, enten du trenger bedre helse eller søvn:

«Lytt til kroppen, få nok søvn og gjør noe du trives med» Siv, Life Torgterrassen

Men noen ganger trenger kroppen litt ekstra hjelp for å holde helsen i gang og da er det spesielt fem produkter Siv mener alle bør ha i skapet:

 1. Fettsyrer
  • Fettsyrer er godt for hjernen, hjertet, ledd og huden. Her anbefales Ruis Selolje på det varmeste, da får du i deg omega 3,6,7 og 9. Spiser du mye plantebasert eller bruker mye plantebaserte olje anbefales det å bruke rene omega 3 tilskudd.
 2. Life Sporebiotic
  • Gode tarmbakterier i sporform som hjelper på fordøyelse og opptak av vitaminer og næringsstoffer. Når disse bakteriene er i sporform har de bedre forutsetninger for å nå der hvor de behøves i tarmfloraen.
 3. C-vitamin
  • Hjelper og styrker immunforsvaret. Her anbefales syrenøytrale Ester-C eller Life C-vitamin i tablettform med 1000 mg som også er skånsomme for magen.
 4. D-vitamin
  • Sørger for at kroppen får utnyttet kalsiumet fra tarmen slik at skjelett og muskler fungerer optimalt. Her anbefales Life sine egne D-Vitaminer som man kan få i 80µg og i vegansk utgave. I tillegg har de merket Shift som også er en vegansk utgave som er veldig populær.
 5. Magnesium
  • Viktig for en optimal forbrenning av karbohydrater, signaloverføring i nervesystemet og regulering av muskelaktivitet. Har du problemer med muskelkramper kan magnesium lindre dette. Her anbefales Bio-Life Magnesium eller veganske Shift sin Supermagnesium som også inneholder B6.

Dette er produkter som er viktige for hele kroppen og søvnen, men skulle dette ikke være nok har Life fått muligheten til å selge Melatonin*. Melatonin er det stoffet kroppen produserer for å fremme søvnbehovet. Dette har tidligere vært klassifisert som et legemiddel med er nå tilgjengelig i helsekostbutikker.

Problemer med søvn?

Hos Life på Torgterrassen får du kjøpt produktet i flere varianter som er flytende form, sugetabletter og vanlig tablett form. Disse hjelper med å øke nivået av melatonin i kroppen din. Lurer du på hvilken type som er best for deg kan du komme innom og få god hjelp, i tillegg til å finne ut hva du kan gjøre i din livsstil for å legge til rette for bedre søvn.

De beste generelle søvnrådene er:

 1. Lytt til kroppen og legg deg når du er trøtt
 2. Bli kvitt tanker og stress som har kommet i løpet av dagen før du legger deg
 3. Unngå sterke lyskilder på kvelden
  • Sterkt lys og mye skjermtid før leggetid er med på å sette den naturlige produksjonen av melatonin ut av spill
 4. Tren jevnlig
 5. Spis riktig og få i deg nok vitaminer og næringsstoffer

* Det skal sies at melatonin ikke er løsningen på alle dine søvnproblemer, men kan være til hjelp i kortere perioder. Ved langvarige søvnproblemer bes lege kontaktes.