Hvor kan du handle miljøriktig hos oss?

Nyheter25/03/2019

I dag vil flere og flere handle bærekraftige og miljøriktige produkter, og utvalget blir bare større og større. Vi har samlet våre butikker sine merkinger og initiativ her slik at du lettere kan lete deg frem til det om betyr noe for deg. Kanskje bryr du deg mest om å få økologisk bomull eller veganske produkter? Andre bryr seg gjerne mer om hvem som har laget dem.  Alt dette kan du lese mer om her. 

Artikkelen oppdateres løpende

BIK BOK: Jeans med mening og miljøriktige poser

FAIRTRADE produkter:  Bik Bok har åpenhet rundt produksjonen av klærne da vi mener det spiller en viktig rolle for arbeidet med å skape en bedre fremtid for mote. Bikbok har klær hvor blant annet bomullen er Fairtrade-sertifisert. Fra 2017 er all bomull som er brukt i Never Denim merket vårt, BCI (Better Cotton Initiative) sertifisert. Bik Bok vil fremover aktivt jobbe med å bruke økologisk bomull og resirkulert polyester i flere jeans.

The better bag initiative: Bik Bok jobber aktivt for å minske forbruket av plast. Som et alternativ til plastbæreposer tilbyr Bik Bok et mer bærekraftig handlenett til våre kunder. Bik Bok har også innført poseavgift, og tar 2kr per pose. I tillegg til dette er plastbæreposene våre produsert på en mer miljøvennlig måte. Overskuddet fra plastposene vi selger i butikk går til Handelens Miljøfond som vil støtte prosjekter som blant annet reduserer plastbæreposeforbruket.

Som en del av Varner kjeden, er Bik Bok medlem av Initiativ for Etisk Handel (IEH). I sammarbeid med IEH har kjeden utviklet retningslinjer som stiller krav til konsernet og til leverandørene ved å blant annet fokusere på respekt for lover og regler, ingen diskriminering, tvangs eller barnearbeid, samt rett til fagorganisering og kollektive forhandlinger.

 

Cubus: Svanemerket og tøyinnsamling

Cubus som Lindex og Bik Bok er også medlem i Better Cotton Initative. I tillegg har Cubus et stort fokus på å skape produkter som er laget av svanemerket bomull. De har svanemerkede klær for hele familien; basic-plagg, ullundertøy, jeans og en hel babykolleksjon.

Cubus synes alle klær fortjener et langt liv – og hos dem kan du levere de du ikke lengre bruker. Ingen ting er for gammelt, ingen ting er for slitt – tørre og rene klær kan brukes igjen av andre, eller få nytt liv som putefyll, eller få et siste liv som energi. Sammen med Fretex, spesialister på gjenbruk og gjenvinning, utnyttes det du leverer på aller beste måte. Så neste gang dere sees hos dem, ta med en pose med klær og spar miljøet!

Lurer du på mer om Cubus sine initiativ kan du lese mer her: https://cubus.com/no/bedriftssider/om-cubus/barekraft/barekraft/

 

GRANIT: Omtanke

Produkter: håndlagede produkter, økologisk bomull, fair trade

For å hjelpe deg som kunde med å gjøre et enda mer bevist produktvalg, har vi på Granit vår egen merking Granit Omtanke. Dette gjenkjennes som et hjertesymbol på produktene

Produkter som har dette symbolet er Granit sine ekstra omtenksomme produkter: De har flere omtenksomme egenskaper enn andre liknende produkter på markedet!

For å bli et omtanke-produkt må produktet være laget innenfor minimum 1 av følgende kategorier og produktet kan veldig gjerne treffe på flere kategorier:

- Gjenvunnet

- Miljø og dyrevennlig

- Helse og kjemikaliesmart

- Hensynsfull og ansvarsfull leverandør

Vi har tydelige kriterier bak omtanke-merkingen og hvilke krav vi stiller til et omtanke-produkt. Minst 50% av produktet skal leve opp til kravet. Avhengig av hvilken type av produkt det er, skjer det ganske ofte at hele produktet lever opp til våre omtanke-krav!

For oss innebærer en omtanke-merket produkt et forsøk på å gjøre verden litt bedre og at vi vil ta vare på jordens ressurser.

Over 30% av våre produkter er omtanke-produkter, så se etter hjertesymbolet neste gang du handler eller sjekk ut utvalget her: https://www.granit.com/se/sortiment/omtanke

Vil du vite mer om Granit sine initiativ? Les mer her:

https://www.granit.com/se/om-oss/omtanke?___store=se

 

H&M: Consious og tøyinnsamling

Produkter: økologisk bomull 

H&M tar alltid imot dine brukte tekstiler uansett merke, type og kvalitet, og ved å resirkulere hos dem får du en rabattkupong på 10% for hver gang. Spør etter innsamlingskassen og vis din pose. Tekstilene du tar med til H&M får nytt liv i form av resirkulering for en mer bærekraftig fremtid.

Tekstilene du leverer fra deg er brukes blant annet til å lage materialer til Consious-kolleksjonen som du finner til dame, herre, barn og i H&M home. 

 

KICKS: Natural Choice 

Flere av oss ønsker å gjøre bevisste skjønnhetsvalg, og for dem i KICKS er det viktig å utvide tilbudet av produkter og varemerker. Derfor har de omsorgsfullt valgt ut et sortiment av sertifiserte produkter, men også varemerker som har valgt å ikke sertifisere produktene sine, men som jobber aktivt med ingredienser og bærekraft. Vi har delt merkingen inn i fem kategorier for å gjøre det lettere å finne frem: Naturlig, Økologisk, Fairtrade, Miljømerket og Vegansk.

Som et eksempel er KICKS sine egne merker SKIN TREAT og Budgies er produktserier som er er 100% veganske og laget med økologiske ingredienser. 

Se alle miljøriktige produkter hos KICKS Arkaden og Torterrassen her: https://www.kicks.no/natural-choice 

 

KITCH’N: Trade for Hope og OEKO-TEX

Produkter: håndlagede produkter og økologisk bomull

Hos Kitch’n kan du handle og gi ekstra håp. Kjøper du en plastpose går overskuddet til Kitch’n Foundation som bruker pengene til å støtte prosjektet Trade for Hope hvor vanskeligstilte kvinner i Bangladesh får muligheten til å få mat på bordet og tro på en fremtid ved å produsere handlenett som selges hos Kitch’n. Kjøper du et handlenett i stedet for en plastpose bygger du videre på den gode sirkelen hvor overskuddet går til Kitch’n Foundation og blir øremerket dem som faller utenfor arbeidsmarkedet og barn i vanskeligstilte deler av verden. I dette prosjektet finner du også produktserien OTHERS som lages av mennesker som er berørt av Kitch’n Foundation sine tiltak.

Les mer her:

https://www.kitchn.no/om-kitchn/trade-for-hope/kitchn-foundation/

https://www.kitchn.no/om-kitchn/trade-for-hope/others/others/

Hos Kitch'n kan du handle det danske merket Juna dersom du er opptatt av økologisk bomull og bærekfratige boligtekstiler. Hos oss selger Kitch'n dekkebrikker og kjøkkenhåndklær.

Juna lager produkter med OEKO-TEX og Clevercare merking. 

 

Life: Økologiske produkter for kropp og sjel 

Produkter: Økologiske matvarer og resirkulerte husholdningsprodukter

For deg som vil handle riktig og ønsker å ha en sunn livsstil samtidig, så har Life det aller meste til deg av mat, pleie og kostholdsprodukter. 

du finner alle deres økologiske produkter her: https://www.life.no/produkter/okologisk 

 

Lindex: bærekraftige plagg og økologisk bomull

Produkter: klær som er resirkulert og med økologisk bomull

Hos Lindex har de et stort fokus på bærekraftige produkter og hva de kan gjøre for å redusere belastningen på miljøet.  Produkter merket med GOTS (Global Organic Textile Standard) er produkter som er laget av økologisk bomull som har sporbarhet, og er produsert innenfor sosiale og miljømessige krav fra fiber til produkt i alle produksjonsledd. GOTS-merket finner du på merkelappen på plaggene. Better Cotton Initiative er en organisasjon Lindex har vært medlem av siden 2010 som baner vei for GOTS med å sikre at den globale bomullsproduksjonen blir bedre for miljøet og produsentene.

Lindex har allerede relansert babykolleksjonen til å være laget av bærekraftige og resirkulerte materialer og GOTS-merket bomull. Ved å klær fra babykolleksjonen til Lindex er du sikker på å handle noe som er med på å gjøre kloden mer bærekraftig. GOTS-sertifisering finner du på flere plass til dame og ungdom i butikken.

Mer om krav til GOTS og Lindex sine andre initiativer som WE women, Water Aid og One Bag Habit kan du lese om her: https://about.lindex.com/no/seksjon/baerekraftighet/

Av Arkaden Torgterrassen

Andre nyheter

#JustAsk

Vi svarer
innen en time
på vår facebookside

Still ditt spørsmål
Åpningstider

Hverdager 10-20 / lørdag 10-18

Top